3 tip til at overleve hjemmeskolen med tweens i huset

På den igen. Enndu en omgang hjemmeskole, hjemmearbejde og hvad der ellers måtte være. Heldigvis havde vi jo en øverunde i foråret hvilket har givet os, et meget bedre overblik over situationen, selvom den på ingen måde er optimal.

Jeg har samlet 3 tip til, hvordan det er lykkedes os, at få enderne til at nå sammen herhjemme og jeg håber i kan bruge noget af det til inspiration. Et af afsmittende indeholder reklame.

Tip #1 skemalæg jeres dag

Vores søn på 11 har været meget selvkørende i denne omgang hjemmeskole, blandt andet fordi deres lære følger undervisningen og logger på google meet til timerne. Det har været en kæmpe hjælp for os, at vi ikke har skulle være på. Lærerne har sågar været til rådighed på meet, når de har lavet opgaver og måtte af spørgsmål.

Vores datter på 9 har dog været en helt anden snak. Her har der godt nok været opgaver til hver dag i dansk, men matematik og engelsk har været opgaver til ugen. Her har det hjulpet hende meget, at vi har lavet et konkret skema med fag og opgaver til hver dag, på den måde har det været knap så uoverskueligt.

Især i matematik har vi afsat tid til hendes opgaver, eksempelvis 15 min. Hvis hun ikke har en konkret tidsramme, kan det være svært at holde fokus, det kender vi også fra os selv.

Tip #2 brug hjælpemidler

//Reklame

Jeg var så heldig at blive tester for www.legoglektie.dk. som har nogle rigtig fine læringscirkler. Samarbejdet kom på et rigtig godt tidspunkt og det har hjulpet os meget. Især matematikcirklerne har været til stor hjælp. Der er det muligt at se regne regler, tabeller og der er stor hjælp at hente til gangestykker, som tilfældigvis er det emne min datter har om lige nu.

Vi fik tilsendt de her læringscirkler, som har været til stor hjælp. Der er sværhedsgrad helt fra 0-10. klasses niveau og med to børn i huset har det været en oplagt kombi. Jeg valgte at dele cirklerne op i fag, så vi kunne tage en bunke frem når de skiftede fag.

Jeg er ikke uddannet lære og lige da jeg så dem, må jeg indrømme jeg ikke helt kunne gennemskue funktionen. Heldigvis findes der en video guide nederst på produktsiden, som er meget brugbar til at komme i gang. Da jeg først havde gennemskuet funktionen og forklaret det for min datter, kørte det bare og kun kunne klare mange flere opgaver for selv, helt uden hjælp.

Tip #3 samfundsfag

For at finde balancen herhjemme, har det været nødvendigt for os, at indrage børnene mere i de huslige pligter. Med 4 mand hjemme hver dag er der bare mere rod og der skal laves mere mad osv. Vi har valgt at indrage børnene mere under denne hjemsendelse og det dækker vel også nogle fag i skolen?

I hvert fald har de lært mere om madlavning, sortering af skrald og om økonomi når de har fået besked på at få solgt ud af gammelt legetøj. Alt i alt en god gang samfundslære som ikke skal undervurderes. Samtidig har der også været plads til nogle kæleture og gåture med hunden på tidspunkter vi ellers ikke ville have mulighed for det.

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan i har håndteret hjemmeskolen og alt det der følger med?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *