Madplan – ven eller fjende

Madplan – ven eller fjende

november 10, 2019 0 Af Lotte Hornstrup

Madplan har næsten altid været en del af vores hverdag, især efter vi fik vores søn. Det der med at planlægge fremad, sparer penge og undgå at handle har været en af de store motivationer.

Ikke alle har et ligeså godt forhold til madplaner som vi har og det kan jeg egentlig godt forstå. Det der med at låse sig fast på bestemt mad en hel uge kan være de-motiverende man føler sig nok lidt låst fast.

Vi har efterhånden til rettet vores madplan sådan, at den ikke er så låst endda og der er plads til ændringer undervejs. Nedenfor har jeg listet nogle ting vi gør, for ikke at låse den så fast.

  • Dynamisk madplan. I stedet for at bestemme sig for en bestemt ret hver dag, laver i en madplan bestående af 7 retter, dermed kan man selv bestemme hvilken dag hver ret passer bedst ind.
  • Frisk fra frost. Frostvarer som base er en rigtig god ting. Eksempelvis vil friske grønsager ikke kunne holde sig så godt, som frosne. Derudover er det altid rart at have en god base af det kød man bruger mest i fryseren.
  • En ting til flere retter. Det er en god idé at koordinere sine råvarer lidt, så de kan bruges til flere retter i ugen. F.eks. kan en pose gulerødder bruges til en råkostsalat, men også til bagte gulerødder eller gulerodsuppe. På den måde kan du udnytte grønsagerne eller f.eks. lave andet tilbehør end det du egentlig havde planlagt i madplanen.